Ontmoet onze Chef
Onze Chef, tevens 1 van de oprichters, beheert de keuken sinds de eerste dag. Hij ontdekte zijn passie voor de Keuken toen hij 14 jaar oud was en begon zijn opleiding aan Spermalie, een gerenommeerde hotel- en toerismeschool in Brugge. Hij eindigde zijn opleiding aan de CEFA-school Elsene in Brussel. Na zijn opleiding heeft Emiel het geluk gehad om te mogen werken in restaurant Le Tournant voor Michel de H., een Chef die zijn ster verdiende en mentor werd van Emiel.
Tijdens zijn carrière bekleedde hij verschillende posities: Chef de partie, Souschef en Chef in verschillende brasserieën, gastronomische restaurants of het vier-sterren hotel Van der Valk. Zijn nieuwsgierigheid en honger naar kennis hebben ertoe geleid dat hij verschillende keukens ontdekte zoals de Wereld Keuken, vis-specialiteiten, Franse en Italiaanse gastronomie. Het doel van onze Chef is om de primaire behoefte van eten te verheffen tot een echt plezier. Hij transformeert op een creatieve manier eenvoudige gerechten zodat ze een echte streling worden voor oog en smaakpapillen. |
EMIEL |
RAFAEL |
Ontmoet onze CEODe tweede oprichter van Pick Eat behaalde een diploma aan de Solvay Brussels School of Economics and Management. Voorheen behaalde hij reeds een Bachelor in Economische Wetenschappen en twee jaar later had hij zijn Master op zak in Managementwetenschappen in Ondernemerschap.
Zijn passie voor de Keuken was reeds jaren aanwezig en werd zelfs gecombineerd bij zijn Master thesis. Deze jonge en dynamische entrepreneur is steeds op zoek naar nieuwe uitdagingen. Pick Eat is voor hem de beste manier om zijn entrepreneurschap te combineren met zijn passie voor de Keuken. |
ONS VERHAALOns verhaal begon dank zij de passie van twee broers voor de Keuken. De ene, Chef sinds meer dan 10 jaar en de andere, gediplomeerd aan de SBS-EM en fijnproever. Het oorspronkelijke idee was om de perceptie van de mensen te wijzigen voor wat betreft ‘fast food’ en ervoor te zorgen dat ze konden genieten van een vers en evenwichtig ontbijt.
Pick Eat is ontstaan uit het idee om een saladebar aan te bieden met een grote verscheidenheid aan salades, wraps, quiches, soepen en alles wat aanverwant is aan de dynamische golf van gezond eten, zoals verse sapjes en fruitsalades. Onze zoektocht naar leveranciers heeft ertoe geleid dat we de oprichters van Belgomarkt – de 100% Belgische supermarkt - ontmoetten die dezelfde waarden als wij tracht na te streven. Belgomarkt heeft ons in de mogelijkheid gesteld om onze lokalen en onze saladebar te openen aan de ingang van de supermarkt, dicht bij de Europese Commissie. De saladebar was een doorslaand succes en mond-tot-mondreclame versterkte deze reputatie. Enkele klanten informeerden of we ook diensten konden leveren op evenementen en dus begonnen we een traiteur-dienst. Op 1 jaar tijd was werd de vraag zo groot, dat we ons afvroegen of we er meer moesten in investeren. Echter, door een inbraak in onze lokalen kreeg ons enthousiasme een serieuze klap. De herinvestering die nodig was, verplichtte ons om te kiezen tussen saladebar en traiteur-dienst. NA een sluiting van 2 maanden om op die vraag te antwoorden, namen we de beslissing. Het is dan ook met trots dat we u mogen aankondigen dat Pick Eat voortaan verder leeft als 100% traiteur-dienst. Gaat u ons helpen om de volgende hoofdstukken van het verhaal te schrijven? |